TRIPS/ACTIVITEITEN OP MINDER DAN 15 MINUTEN


orange-shoes-16  WANDELEN

De Hunsrück, de regio waartoe Gerach behoort, is een prachtige omgeving om korte of lange wandelingen te maken. De routes zijn prima bewegwijzerd en goed begaanbaar het hele jaar door. Er zijn plaatselijke wandelingen vanaf 3 km tot 20 km. Een paar goede voorbeelden zijn het Kupfer-Jaspis-Pfad (19,4 km in de onmiddellijke omgeving van Gerach), het Mittelalterpfad (8,5 km met vertrekpunt in Herrstein) en de Traumschleife Hahnenbachtaltour (9,4 km met vertrekpunt in Bundenbach).

Meer info (op de website van de dienst toerisme van Idar-Obertstein)

 

 

 


  FIETSEN

Voor de fietsliefhebbers is er ruime gelegenheid in de omgeving van Gerach om trips te maken met de fiets. De wegen zijn heel goed onderhouden, maar opgepast: sommige hellingen zijn behoorlijk steil!

Meer info (op de website van de dienst toerisme van Idar-Obertstein)

 

 

 

 


orange-map-marker-16  JUCHEM STEINBRUCH & GERACHER WASSERSCHLEIFE

Vanuit Gerach heb je een prachtig uitzicht op de Juchem Steinbruch. Gedurende een deel van het jaar is deze steengroeve in het weekend open voor liefhebbers die zelf mineralen willen zoeken. Als je hiervoor interesse hebt, kijk dan zeker op de detailpagina (link hieronder), want er zijn een aantal dingen die je moet weten en een aantal regels die je moet respecteren vooraleer je toegelaten wordt.

Meer info op onze pagina Mineralen Zoeken

 

 

 


  VLIEGCLUB IDAR-OBERSTEIN

Op nauwelijks 2 km van SteinRuhe ligt het vliegveld van Idar-Oberstein, de thuishaven van de Aero-Club Idar-Oberstein. Als de weersomstandigheden het toelaten, kan je er in het weekend al vanaf 25 euro per persoon een vlucht over de regio maken (in een zweefvliegtuig of een gemotoriseerd toestel).

Adres: Flugplatzstraße 20, 55743 Idar-Oberstein
Telefoon (Flugplatz-Gaststätte): +49 (0)6781-22 501

Meer info op de pagina van de Aero-Club

 

 

 


orange-map-marker-16  IDAR-OBERSTEIN

Als wereldhoofdstad op het gebied van edelstenen en mineralen heeft Idar-Oberstein talloze prachtige schatten die je kan ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld het Edelstenenmuseum, het Mineralenmuseum of de Felsenkirche (zie hieronder). Maar je kan ook rustig kuieren door de straten met kleine, pittoreske winkeltjes.

► Meer info (op de website van de stad)

► Korte video bekijken

► SWR bezoekt Idar-Oberstein (video)

► De geschiedenis van Idar-Oberstein (video)

 


orange-museum-16  EDELSTEENMUSEUM (Deutsches Edelsteinmuseum)

Meer dan 10.000 edelstenen, mineralen en voorwerpen die ermee verband houden worden tentoongesteld in het Deutsches Edelsteinmuseum, dat ruim 150 jaar geleden voor het eerst de deuren opende. Het museum biedt rondleidingen met gids (in het Nederlands, Engels, Duits en Frans) en workshops (die wel vooraf geboekt moeten worden – je vindt alle info op de website van het museum).

Adres: Hauptstrasse 118, 55743 Idar-Oberstein
Telefoon: +49 (0)6781 – 90 09 80
Openingstijden: dagelijks van 10:00 – 17:00 (gesloten 15/01 – 31/01)

► Meer info (op de website van het museum)

 


orange-museum-16  MINERALENMUSEUM (Deutsches Mineralienmuseum)

Een indrukwekkende verzameling mineralen en edelstenen vanuit de hele wereld, met o.a. enkele van de meest fonkelende en grootste kristallen die ooit naar Europa werden gebracht, en een verbluffende collectie versteende zeewezens van 400 miljoen jaar oud.

Adres: Hauptstrasse 436, 55743 Idar-Oberstein
Telefoon: +49 (0)6781 – 24 619
Openingstijden: dagelijks van 11:00 – 17:00 (weekend: tot 17:30)

► Meer info (op de website van het museum)

 


orange-church-16  FELSENKIRCHE

Een laat-15de-eeuwse kerk, die gebouwd werd in een natuurlijke nis in de rotsen; ongetwijfeld het meest bekende en opvallende gebouw van Idar-Oberstein. Omdat de kerk letterlijk uittorent boven de stad, biedt de klim ernaartoe (en de trappenpartij er voorbij) een heel mooi panoramisch zicht op het stadsdeel Oberstein. Goed om weten: als je besluit de Felsenkirche te bezoeken, zorg er dan zeker voor dat je een muntstuk van 1 euro meeneemt en eentje van 5 eurocent – je merkt ter plaatse wel waar dit goed voor is.

► Meer info (op de Felsenkirche website)

 

 


orange-map-marker-16  HERRSTEIN

Het historische stadscentrum van Herrstein bezoeken, geeft je het gevoel van een reis terug in de tijd te maken naar de middeleeuwen. Heel wat gebouwen zijn bijzonder goed bewaard gebleven, er is een plaatselijk museum en doorheen het jaar zijn er diverse culturele activiteiten die de middeleeuwse sfeer opnieuw tot leven brengen.

► Meer info (op de website van de stad)

► Foto’s van Herrstein

 

 


orange-map-marker-16  KIRN

Een leuk stadje (waar de Kirner Pils wordt gebrouwen) dat heel wat te bieden heeft, van culturele activiteiten tot restaurants en winkels. En uiteraard ook de Kyrburg, een middeleeuws kasteel uit de 10de eeuw. Vanop de ruïne boven op de heuvel heb je een prachtig uitzicht op het omliggend gebied, maar neem zeker ook de tijd om de schatten eronder te ontdekken, zoals het beroemde whisky museum.

► Meer info (op de website van de stad)

► Foto’s van Kirn

 

 


  RECREATIEF BOS ORTELSBRUCH (Erholungswald Ortelsbruch)

Via een „Natuur- en Bosleerpad“ leert u alles over de bomen en struiken in de regio. En over flora en fauna gaat het op de „Weg door het moeras“. Hier kan men via houten bruggen over het moerasgebied (Hang-Bruch) lopen en wetenswaardigheden opdoen over dit natuurverschijnsel. Vlakbij de parking ligt een geliefde en veelzijdige speelplaats. In de winter biedt de 250 m lange rodelbaan, in de buurt  van de Ortelsbruch, plezier voor jong en oud. Bovendien voeren vele wandelpaden door de Ortelsbruch.

Adres: L160, 54497 Morbach

► Meer details (op de website van de stad)

 

 


orange-cat-16  WILDPARK WILDENBURG (Wildfreigehege Wildenburg)

Een perfecte uitstap voor een (halve) dag, zeker voor gezinnen met kinderen. Herten, reeën, wasberen, wilde katten, moeflons en zelfs wolven – je vindt het er allemaal. Het uitzicht vanop de toren net naast het park is zeker de klim waard, vooral als je weet dat er een goed restaurant op je wacht op de terugweg naar beneden.

Adres: Wildenburger Str. 22, 55758 Kempfeld
Telefoon: +49 (0)6786 – 72 12
Openingstijden: dagelijks van 10:00 – 19:00 (april-oktober) / 10:00 – 16:00 (november-maart)

► Meer info (op de website van het park)

 

 


  HISTORISCHE KOPERMIJN (Fischbach)

Het hele jaar door kan je de Historisches Kupferbergwerk bezoeken, een oude kopermijn. Van midden februari tot midden november zijn er gedurende de hele dag rondleidingen met gids (beginnen om de 40 minuten). De rest van het jaar is de mijn open, maar er zijn slechts 2 rondleidingen per dag. Je kan er ook een heel bijzondere ervaring beleven: ondergronds wijn proeven (alleen op afspraak).

Adres: K30, 55743 Fischbach
Telefoon: +49 (0)6784 – 23 04
Open: 10:00 – 17:00 (15/02-14/11) / rondleiding om 11:30 en 13:30 (15/11-14/02)

Meer info (op de Kupferbergwerk website)

 


HISTORISCHE MIJN HERRENBERG (Bundenbach)

De historische mijn Besucherbergwerk Herrenberg is een ongewone attractie. Op indrukwekkende wijze toont zij het werk van de mijnwerker en brengt de bezoeker naar een wereld van fossielen uit de prehistorie. Fantastische kwartsaders afgewisseld met grijs-blauwe leisteen vormen geweldig en zelden geziene plaatjes – abstracte kunst van de natuur. Goud glanzend pyriet in de muren en stalactieten op de randen vallen op door hun echte schoonheid en natuurlijkheid.

Adres: Ringstraße 1, 55626 Bundenbach
Telefoon: +49 (0)6544 – 92 72
Open: April-Oktober 10:00 – 13:00 and 14:00 – 17:00

Meer info (op de Besucherbergwerk website)

 

Bron voor sommige foto’s op deze pagina: Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH – Bildarchiv