TRIPS/ACTIVITEITEN OP MINDER DAN 1 UUR


orange-map-marker-16  MOEZEL

Om de typische sfeer van de Moezel-wijnstreek op te snuiven, is een bezoek aan Bernkastel-Kues, op zo’n 40 minuten rijden van Gerach, zeker het overwegen waard. Daar kan je het pittoreske stadscentrum verkennen, de ruïne van de burcht Landshut bezoeken, een boottocht maken op de Moezel of “De Bernkasteler Dokter” volgen op één van zijn rondleidingen die in het teken staan van wijn.

Meer info (op de website van Bernkastel-Kues)

Foto’s van Bernkastel-Kues

 

 


  WINTERSPORT

Voor de wintersportfans: er liggen 2 ski-gebieden op nauwelijks een half uurtje rijden! Westelijk van Gerach heb je de Erbeskopf (816 m) in het Saar-Hunsrück Natuurpark, met in totaal 3 skilifts (en in de zomer een rodelbaan). En in noordelijke richting heb je de Idarkopf (746 m) in het Idarwald, waar je zowel kan langlaufen als een afdaling skiën.

Meer info over wintersport op de Erbeskopf

Meer info over wintersport op de Idarkopf

 

 


  TRIER

Trier is de oudste stad van Duitsland en zeker een bezoek waard. Een paar van de goed bewaarde overblijfselen van de Romeinse tijd zijn de Porta Nigra, de Keizerlijke Thermen, het Amfitheater en de Basilica van Constantijn. In Trier zijn er volop mogelijkheden om te shoppen, een paar fraaie musea en natuurlijk de Dom en het Keurvorstelijk Paleis.

Meer info (op de website van de toeristische dienst Trier)

Foto’s van Trier

 

 


  MAINZ

Historische gebouwen, pittoreske locaties, imposante monumenten – dat alles en veel meer heeft Mainz te bieden. Ontdek de antieke roots met de themawandeling “museums, kerken en paleizen”. Op die tocht maak je kennis met het keurvorstelijke Mainz en de beroemdste zoon van de stad: Johannes Gutenberg.

Meer info (op de website van de stad Mainz)

Foto’s van Mainz

 

 


  KAISERSLAUTERN

Deze pittoreske stad, die ligt in het midden van het natuurpark Pfälzerwald, trekt dankzij aantrekkelijke mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding, sport en shopping niet alleen wandelaars en voetballiefhebbers aan. Ze biedt een ruim assortiment bestemmingen voor excursies, museums, pubs en tavernes en een bijzonder levendige binnenstad.

Meer info (op de website de dienst toerisme Kaiserslautern)